Radi trávite čas v prírode? Máme pre vás tip, vďaka ktorému sa bežná turistika stane nezabudnuteľnou. Navštívte prírodu so sprievodcom priamo vo vašom mobile. S mobilným sprievodcom Lesmír v prírode uvidíte, ako žijú slovenské vlky, vzácne hlucháne, vtáčiky v okolí nášho hlavného mesta alebo zistíte, ako sa vyvíja les po prírodnej kalamite.

lesmir nahladovafotka

Sprievodca prírodou vo vašom mobile

Mobilná aplikácia Lesmír funguje ako digitálny sprievodca prírodou. V aplikácii nájdete náučné chodníky s rôznymi témami. Každý chodník vedie po konkrétnej trase v prírode a pozostáva z niekoľkých zastávok rozmiestnených po celej jeho dĺžke. Na každej zastávke vás čaká krátke video, v ktorom vám odborník vysvetlí, čo si na danom mieste môžete všimnúť. Súčasťou videí sú kreslené animácie, historické fotky, snímky krajiny a ďalší obsah, ktorý vám jednoduchou formou vysvetlí zaujímavosti o fungovaní našej prírody.

Zažite nezabudnuteľný výlet

Turistika nemusí znamenať len namáhavé niekoľkohodinové šliapanie do kopca. Stačí, ak začnete prírodu okolo vás vnímať a váš výlet sa stane nezabudnuteľným.

Digitálny sprievodca Lesmír vás pri turistike upozorní na to, čo si máte v prírode všimnúť. Aktuálne si môžete v aplikácii vybrať spomedzi šiestich lesmírnych chodníkov. Preskúmať môžete tatranské chodníky: o živote vlkov v Západných Tatrách, o vzácnych hlucháňoch na Štrbskom plese, o divočine v Tichej doline, o poslednej divočiacej rieke na Slovensku - rieke Belá alebo prírodné chodníky z okolia Bratislavy: o vzácnom stepnom ekosystéme na Devínskej Kobyle a o živote vtáctva Malých Karpát.

lesmir1

Chodníky sa líšia náročnosťou - od hodinovej prechádzky popri Belej po trojhodinový výstup do Sedla Predúvratie pre zdatnejších turistov. Nenáročnejšie trasy sú zaujímavé najmä pre rodiny s deťmi. Mobilná aplikácia Lesmír slúži pre deti ako interaktívna vzdelávacia pomôcka alebo ako motivácia pre pokračovanie v ceste.

Ako používať mobilného sprievodcu?

Stačí si nainštalovať Lesmír do mobilu a pred cestou si stiahnuť náučný chodník do aplikácie, ideálne ešte doma na Wi-Fi, kvôli veľkosti dát. Po ceste turistickým chodníkom aplikácia sníma vašu polohu a zvukovou notifikáciou vás upozorní na zaujímavé miesta, ktoré by ste si mali všimnúť. Následne vám zobrazí krátke video s odborníkom na danú tému. Pripravte sa ako na klasickú turistiku - zoberte si pevnú obuv, dostatok jedla a tekutín, vhodné oblečenie podľa počasia a hor sa na nezabudnuteľný výlet!