Vidieť svet z vtáčej perspektívy má svoje nespochybniteľné čaro. Samozrejme ak sa nebojíte výšok. Vtedy by to zrejme nebolo moc príjemné. Ale takéto fóbie dajme bokom a venujme sa trochu lietaniu.

spoznajte krajinu z vtacej perspektivyZdroj obrázka: JuanSalvador / Shutterstock.com

Úplne iný zážitok ako bežný let lietadlom

Leteli ste niekedy lietadlom? Ak áno, tak zrejme na dovolenku k moru, že áno? To je samozrejme taktiež zážitok, ale vyskúšali ste už niekedy vyhliadkový let lietadlom? Niežeby sme mali niečo proti tomu nasadnúť do lietadla a ísť aspoň na týždeň do nejakej úžasnej destinácie a počas letu sa kochať pohľadom na miniatúrnu pevninu pod nami. Avšak vyhliadkové lety majú svoje osobité čaro, ktoré pri cestovaní lietadlom nezažijete.

Vidieť totižto z výšky kraj, ktorý možno aj dôverne poznáte zo zeme, je fascinujúci zážitok. Doslova si tak známe miesta pozriete z úplne novej perspektívy. A samozrejme oveľa detailnejšie, keďže vyhliadkové lety sa „odohrávajú“ v nižších výškach ako bežné lety lietadlom.

Ideálny darček pre milovníkov lietania

Ak rozmýšľate, že vyhliadkový let doprajete niekomu ako zážitkový darček, rozhodne to bude patriť medzi najlepšie voľby a nielen pre milovníkov adrenalínu. Tento typ zážitkových darčekov sa pravidelne umiestňuje v rebríčku tých najobľúbenejších darčekov vôbec.

Výhodou je, že takýto zážitok je možné absolvovať v každom ročnom období a teda nemusíte riešiť, kedy má obdarovaná osoba nejaký sviatok. Prispôsobiť vlastným požiadavkám si môžete aj dĺžku letu a tak je to darček vhodný naozaj na každú príležitosť.

Ako vlastne takýto zážitok prebieha? Na začiatku je zoznámenie sa s pilotom a lietadlom. Podľa záujmu sa môžete čo to dozvedieť o danom type lietadla, na ktorom bude let absolvovaný. Samozrejmosťou je krátke poučenie a inštruktáž a potom sa bez ďalšieho zdržovania vyráža k oblakom. No čo poviete, pôjdete sa preletieť?