Jasná v Demänovskej doline je známa hlavne ako lyžiarske stredisko. Niet sa čomu diviť, veď je naše najväčšie a dvakrát hostilo preteky žien v rámci Svetového pohára v alpskom lyžovaní (nehovoriac o ďalších významných podujatiach, ktoré sa tu konajú pravidelne).

jasna cez letoZdroj obrázka: Ladislav Zemanek / Shutterstock.com

Turistika pre každého

Záujem o útulné ubytovanie v Jasnej je však aj počas letnej turistickej sezóny. Jasná totižto nie je „len“ výborné lyžiarske stredisko. Nájdete tu množstvo aktivít, ktoré môžete robiť aj cez leto a tak sa ju oplatí navštíviť aj keď ju práve nepokrýva snehová pokrývka.

V prvom rade nájdete v Demänovskej doline veľký výber turistických trás vhodných pre rôzne zdatných turistov. Od nenáročných prechádzok k Vrbickému plesu, či k Demänovskej jaskyni slobody, cez stredne náročné túry akou je napríklad absolvovanie tunajšieho náučného chodníka až po náročné túry na Chopok, či Dereše.

Spomenuli sme Demänovskú jaskyňu slobody, tak by sme po správnosti nemali opomenúť ani Demänovskú ľadovú jaskyňu. Ak chcete ujsť pred letnými horúčavami, jaskyne sú na to ako stvorené.

Wellness uprostred hôr? To len tak niekde nezažijete

Po túre môžete zrelaxovať vo wellnesse. Áno aj romantické wellness pobyty pre dvoch patria k tomu, čo môžete v Jasnej zažiť. A môžete si byť istý, že relaxu uprostred hôr sa len tak niečo nevyrovná.

Ak ste si oddýchli, čo na ďalší deň vyraziť pre zmenu na cyklotúru? Môžete sa previezť napríklad do Liptovského Mikuláša, či do obce Svätý Kríž, v ktorej sa nachádza vzácny drevený artikulárny kostol.

Ani milovníci trochu adrenalínovejších aktivít neobídu v Demänovskej doline naprázdno. Môžu si vyskúšať napríklad skalolezenie na vápencových stenách alebo dokonca paragliding z Chopku. Ponúka sa klasický, termický a aj akrobatický tandemový let.