Pre každého vášnivého turistu zrejme neexistuje na Slovensku obľúbenejšia destinácia ako Vysoké Tatry. Iste, niekedy to na určitých najobľúbenejších turistických trasách môže byť na niekoho vkus príliš preplnené, ale aj tak sú tatranské túry obrovským zážitkom.

kam vyrazit na turu tatranska lomnicaZdroj obrázka: Shevchenko Andrey / Shutterstock.com

Začnite príjemnou prechádzkou

Ak by sme mali určiť tie najhlavnejšie „východiskové body“ pre rôzne túry vo Vysokých Tatrách, boli by to bezpochyby Štrbské Pleso, Starý Smokovec a Tatranská Lomnica. Nech sa ubytujete v ktorejkoľvek z týchto troch častí Tatier, budete môcť prakticky hneď z hotelovej izby „naskočiť“ na turistický chodník.

Pozrime sa teraz v stručnosti na to, čo môžete absolvovať ak si nájdete v Tatranskej Lomnici ubytovanie za účelom trávenia dovolenky na turistických chodníkoch. Rozhodne si budete mať z čoho vyberať.

Na „rozbeh“ (napríklad v deň, keď ste ešte len prišli do Tatier) si môžete dať nenáročnú prechádzku po chodníkoch okolo Tatranskej Lomnice s viacerými možnosťami na oddych, či občerstvenie. Zaberie vám zhruba 2 hodiny.

Z týchto túr si vyberie každý

Aby sme však prešli k skutočným túram, začneme túrou k vodopádom Studeného potoka. So začiatkom v Tatranskej Lomnici a s koncom v Tatranskej Lesnej ide o nenáročnú poldennú túru trvajúcu niečo málo cez 4 hodiny. Občerstviť sa môžete na Rainerovej chate.

Chcete niečo náročnejšie? Tak sa môžete vybrať k Skalnatému plesu a naspäť. Stále ide o poldennú túru s trvaním niečo pod 6 hodín, ale náročnosť už je stredná. Obzvlášť výstup k Skalnatému plesu je náročný, ale za odmenu sa tu môžete občerstviť.

A na záver tu máme jednu z najkrajších túr v Tatrách. Ide o celodennú túru k Zelenému plesu cez Sedlo pod Svišťovkou. Pripravte sa na takmer 9 hodinovú túru s pomerne veľkým prevýšením. Ak by vám dochádzali sily, môžete ich načerpať pri Skalnatom plese alebo potom na Chate pri Zelenom plese.