Počet kúpeľov je jednou z vecí, v ktorej naša krajina vyniká. Takmer celé územie Slovenska je nimi posiate a ich počet presahuje dve desiatky. História niektorých siaha ďaleko do minulosti. To sa týka aj kúpeľov v Turčianskych Tepliciach.

turcianske teplice idealne miesto na pobytZdroj obrázka: TORWAISTUDIO / Shutterstock.com

Minerálna voda s výnimočnými liečivými vlastnosťami

Turčianske Teplice patria medzi najstaršie kúpeľné mestá na Slovensku. Prvá písomná zmienka o meste a teplých prameňoch pochádza už z roku 1281. A svojim hosťom majú tunajšie obľúbené termálne kúpele čo ponúknuť aj dnes.

Turčianska termálna liečivá minerálna voda má široké spektrum účinkov. Vďačí za to vysokému obsahu minerálnych látok, ktorý činí až 1524 mg/l. Aby ste mali predstavu aké je to množstvo: za liečivú sa voda pokladá už vtedy, keď obsah minerálnych látok prekročí hranicu 1000 mg/l.

Termálna voda v Turčianskych Tepliciach sa používa na celkové aj čiastočné kúpele, ale aj na pitné kúry. Cenené sú hlavne jej liečivé účinky pri ochoreniach pohybového ústrojenstva, neurologických a urologických ochoreniach, problémoch s tráviacim ústrojenstvom, gynekologických a onkologických ohchoreniach, chorôb z povolania a aj pri psychických problémoch a vyčerpaní.

V Turčianskych Tepliciach sa nudiť nebudete

Okrem špičkovej kúpeľnej starostlivosti a pekných kúpeľných hotelov, v ktorých sa budete cítiť priam kráľovsky, ponúkajú Turčianske Teplice aj dostatok príležitostí na trávenie voľného času medzi procedúrami. Stačí sa informovať na recepcii hotela, kde vám dajú aj prípadné odporúčania na práve prebiehajúce podujatia.

Určite si však nájdite čas na preskúmanie majestátneho kúpeľného parku s rozlohou 12 ha. Je dokonca zaradený medzi kultúrne pamiatky. Nezáleží na tom, či obľubujete krátke, alebo dlhšie prechádzky, medzi stromami v parku dokonale vyčistíte hlavu. Pokojnú a príjemnú atmosféru dotvárajú zaujímavé dreviny, sochy a aj netradičné lavičky.